Cercar en aquest blog

dimecres, 27 de novembre del 2013

Bullying

Bullying o assetjament escolar

Les alumnes Miriam Juárez i Nuri Lladó de 3r de PDC han elaborat una enquesta anònima per tal de descobrir quina és la incidència del bullying o assetjament escolar al nostre centre.
Aquesta imatge és una recreació

Hem fet una enquesta a diversos alumnes de l'IES Marratxí en anònim.

a) Algun pic has sofrit bullying?
Quatre de cada deu persones han sofrit bullying almenys un pic a la seva vida. Dues de cada quatre persones demanen ajuda quan tenen un problema de bullying. I tres de cada quatre persones acaben solucionant els problemes de bullying.

b) Has fet sofrir bullying a alguna persona?
Set de cada deu persones han fet sofrir bullying a altres persones. Cinc de cada set persones se'n penedeixen d'haver fet bullying. I set de cada deu persones han estat presents en un conflicte de bullying. Tres de cada set persones quan veuen un conflicte de bullying acudeixen a un adult.

A l'IES Marratxí hi ha hagut un cas d'un alumne que ha sofrit bullying de manera greu. El cas ha arribat al jutjat. Aquesta persona prefereix restar a l'anonimat.

Què és el bullying?
Es tracta d'assetjament escolar, és a dir, maltractament psicològic, verbal o físic produït entre els escolars de forma reiterada, al llarg d'un temps determinat en un aula o a través de les xarxes socials (ciberassetjament).

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?