Cercar en aquest blog

divendres, 25 de gener del 2013

Pa negre

Pa negre
Arran de la lectura d'un fragment de Pa negre d'Emili Teixidor del llibre text, concretament la visita que un fill i sa mare fan al pare i marit a la presó, vàrem programar la projecció de la pel·lícula i se'ns va proposar un treball per relacionar els personatges, com era l'escola en aquell moment, etc.

La pel·lícula és digirida per Agustí Villaronga. S'hi pot veure la cruesa dels anys de la postguerra a Catalunya. Després de veure el film els alumnes hem presentat uns comentaris ràpids.

-Pa negre és una història viscuda després de la Guerra Civil des de la perspectiva d'un nin. Tracta del fet que el pare del nin és roig i el maten pels seus ideals i per l'acusació d'un assassinat (Javi Fuster Mas)

-Volen matar el seu pare perquè va cometre un assassinat al principi de la pel·lícula i a mitjan pel·lícula es va amagar a les golfes perquè la Guàrdia Civil el cercava, però al final el varen trobar, el varen dur a la presó i el varen executar (Arnau Vadell Coll)

-Trob que Pa negre és una pel·lícula un poc violenta, però la veritat és que m'ha agradat. La tornaré a veure. (Juan Bestard Mas)

-Conta una història des del punt de vista d'un nin. Segons pareix, son pare va cometre un assassinat i per això el varen matar (Alejandro López)

-És una història de la postguerra. S'insinua que el pare del nin és un assassí i la Guàrdia Civil el va capturar i el varen matar (Iván González)

Alumnes 4t DC

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?