Cercar en aquest blog

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Excursió al Club Nàutic de Palma

Excursió al Club Nàutic de Palma
El passat dijous dia 20 d’octubre vàrem anar d’excursió al Club Nàutic de Palma.
Primer començàrem amb un vídeo sobre la nàutica, sobre les parts del vaixell més importants i perquè serveix el més essencial. Després anàrem a berenar per tenir forces.
Ens separàrem en dos grups, un a vela i un altre a piragua, a mi em va tocar piragua i he de dir que va estar bé, però pel fort aire i l'onatge ens va impedir sortir del port; a més a més, hem de tenir en compte que anàvem amb gent que no en sabia, és a dir, que era novençana amb això. Sort que jo ja en tenc una i sé com es fa i la sé manejar.
Després ens intercanviàrem. Ens tocava vela i quan sortírem del port les ones passaven per sobre del vaixell i en escorar entrava molta d'aigua. Vàrem haver d’entrar una altra vegada en el port, ja que no hi feia tant de vent i teníem manco onatge. Vàrem fer unes quantes voltes sempre ajudant el monitor que ens ensenyava. Quan giràvem perquè la botavara canviàs de costat, només amb la força de l'aire, el monitor ens avisava; ens acotàvem per no pegar-nos un cop amb la botavara de la vela major, al mateix temps havíem d’amollar el cap de la vela menor i tibar-la al costat d'on se n’anava la vela major. La vela major sempre ha d'estar en paral·lel a la vela menor, però ha d'estar tibada, no pot estar solta, ja que si no és així no agafa l'aire suficient per moure l’embarcació.
Després quan vàrem tornar a l'amarrament ens remolcaren amb la zodiac motora perquè amb l'aire en contra era impossible. Uf, ens cansàrem de fer z.
A mi em va agradar molt. Era molt divertit. Ara bé, feia molt de fred per l'aire. Aquesta activitat amb bon temps segur que ha de ser molt molt divertida!
SIGNAT:
Bernat Juan 3rF PDC

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?