Cercar en aquest blog

divendres, 30 d’octubre del 2009

Els alumnes de 4t analitzen la història de Halloween

Els alumnes de 4t analitzen la història de Halloween





A finals del mes d’octubre els al·lots i les al·lotes de 4t de PDC analitzaren els orígens i el significat de la festa de Halloween. Tot i que molts pensen que és una festa originària dels Estats Units, cal tenir present que l’autèntic origen es troba a Irlanda i que s’originà fa uns 2000 anys abans de Crist. Heu de saber que l’octubre és el darrer mes on es duien a terme les collites i, per tant, eren les darreres setmanes per abastir-se d’aliment. El novembre ja feia fred i començava, per a ells, l’hivern. Els celtes veien l’1 de novembre com l’inici del patiment i de la fam. Els celtes pensaven que la nit on acabava l’època de collita i començava l’hivern el món dels vius i els morts es trobaven més a prop.


Pensaven que la nit del 31 d’octubre els fantasmes dels morts baixaven a la Terra.
Les celebracions han anat evolucionant fins a la festa que, més o manco, es coneix avui en dia. A poc a poc, es va escampant a tot el món, tot i les veus que troben que no hauríem de celebrar-la.
Els al·lots i les al·lotes de 4t de PDC volgueren decorar l’aula amb carabasses, bruixes, bubotes, aranyes, moixos... i altres motius relacionats amb aquesta festa de Halloween per tal d’ambientar-se una mica.


Els al·lots i les al·lotes de 4t de PDC volgueren decorar l’aula amb carabasses, bruixes, bubotes, aranyes, moixos... i altres motius relacionats amb aquesta festa de Halloween



 

Equip 4t d’ESO

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?