Cercar en aquest blog

dijous, 28 de novembre del 2013

28N

Es tornen a obrir els centres
Dia 28 de novembre una bona part dels centres educatius romandran oberts per parlar dels problemes reals d'educació amb els pares. Precisament dia 28 de novembre l'any passat ja hi hagué unes tancades als centres educatius per analitzar de manera seriosa i responsable els temes relacionats amb l'educació. Ara, un any després, els centres obriran de bell nou fora d'horari escolar per tornar-ne a parlar.
Redacció Espai de Reflexió

Meteorologia i hort

L'hort i el mal temps
A causa del mal temps que ha fet aquests dies, és a dir, que s'ha passat tot lo dia plovent, ens ha impedit que anàssim a l'hort. L'hort està molt banyat, amb molts de bassiots i això provoca que hi hagi molt de fang i ho embrutaríem tot.
Hem pensat que en lloc de divendres tal vegada podríem anar a l'hort un altre dia, aprofitant quan no plou.

Cris, Elena i Noemi
3r PDC

dimecres, 27 de novembre del 2013

Bullying

Bullying o assetjament escolar

Les alumnes Miriam Juárez i Nuri Lladó de 3r de PDC han elaborat una enquesta anònima per tal de descobrir quina és la incidència del bullying o assetjament escolar al nostre centre.
Aquesta imatge és una recreació

Hem fet una enquesta a diversos alumnes de l'IES Marratxí en anònim.

a) Algun pic has sofrit bullying?
Quatre de cada deu persones han sofrit bullying almenys un pic a la seva vida. Dues de cada quatre persones demanen ajuda quan tenen un problema de bullying. I tres de cada quatre persones acaben solucionant els problemes de bullying.

b) Has fet sofrir bullying a alguna persona?
Set de cada deu persones han fet sofrir bullying a altres persones. Cinc de cada set persones se'n penedeixen d'haver fet bullying. I set de cada deu persones han estat presents en un conflicte de bullying. Tres de cada set persones quan veuen un conflicte de bullying acudeixen a un adult.

A l'IES Marratxí hi ha hagut un cas d'un alumne que ha sofrit bullying de manera greu. El cas ha arribat al jutjat. Aquesta persona prefereix restar a l'anonimat.

Què és el bullying?
Es tracta d'assetjament escolar, és a dir, maltractament psicològic, verbal o físic produït entre els escolars de forma reiterada, al llarg d'un temps determinat en un aula o a través de les xarxes socials (ciberassetjament).

dimarts, 26 de novembre del 2013

Entrevista SEPC


Entrevista a SEPC

(Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans)



Com ja sabeu, el passat divendres, dia 22 de novembre, tengueren lloc dos berenars solidaris durant els dos patis. Dues alumnes de 3r de PDC han elaborat aquesta entrevista per saber exactament per quin motiu es va celebrar aquest acte.


-Per què es fa aquest berenar, per què són els doblers?

Cadascú del sindicat du qualque cosa de menjar (coques, beguda...). Aquests doblers s'utilitzaran per a material (per fer pancartes quan hi ha vaga d'estudiants).



-Quines tasques teniu com a sindicat?

El sindicat de l'EPC s'encarrega de preparar les vagues, fer pancartes (contra el TIL, les retallades) o les tancades per quedar a dormir.



-És el primer any que ho feis?

No, l'any passat el sindicat de l'EPC ja va fer berenars per recaptar doblers també per la vaga.



Nuri Lladó i Miriam Juárez

3rE Diver

dilluns, 25 de novembre del 2013

Arc de Sant Martí

Arc de Sant Martí
Aquests dies amb la pluja es poden veure unes imatges precioses dels Arcs de Sant Martí arreu de Mallorca.
Na Susanna Campaner de 3r de PDC ens ha enviat aquest Arc que es podia veure perfectament des del pati de l'IES Marratxí.

Imatge de l'Arc de Sant Martí de dia 22 de novembre

dijous, 21 de novembre del 2013

Berenada



Berenada solidària

Dia 22 de novembre tendrà lloc, al primer i al segon pati, una BERENADA SOLIDÀRIA a benefici del SEPC de Marratxí.

Els preus són els següents:

COCA 1,00 €
BEGUDA 1,00 €
COCA + BEGUDA 1,50 €

Estau tots convidats a berenar!

dimarts, 19 de novembre del 2013

Entrevista Campanya Solidària 2013



ENTREVISTA A NA MARGALIDA ARTIGUES SOBRE LA CAMPANYA SOLIDÀRIA

-Per què se't va ocórrer això de la Campanya Solidària?
Vaig ser voluntària juntament amb PQPI per fer-nos càrrec d'aquesta campanya. A part d'això, també som voluntària en una ONG.

-Quant de temps dus fent aquesta campanya?
Enguany és el segon any. I, la veritat, n'estam molt contents perquè l'any passat vàrem recaptar molt.

-Quants de dies dura?
Des de mitjan novembre fins un dia o dos abans de les vacacions.

-Quines coses s'hi poden donar?
Roba, juguetes i menjar. És el més necessari.

-On acaben les coses que donam?
El menjar acaba al Banc d'Aliments i després aquests aliments es reparteixen per Mallorca a la gent que ho necessita. I la roba i les juguetes van a parar a la fundació Càritas.

-Fan aquesta campanya en altres instituts?
Sí, la fan en altres instituts, però l'any passat vàrem ser els de l'IES Marratxí aquells que més roba, juguetes i menjar vàrem reunir.

Amb aquest escrit demanam que tots aquells que puguin donin qualque cosa, ja que cada vegada són més les famílies de classe mitjana i baixa de Mallorca que han de menester la nostra ajuda. Si cadascú hi posa un poquet, podem aconseguir bastant.
Nuri Lladó i Miriam Juárez
3r PDC

dilluns, 18 de novembre del 2013

Vagues/tancades

Novetats sobre les vagues
El passat dijous, dia 14, hi hagué una reunió de delegats per parlar d'una possible vaga per a dimecres dia 20 de novembre. Però heu de saber que al final no hi haurà cap vaga. El que sí s'ha posat en marxa és una tancada reivindicativa per a la nit de dia 28 de novembre. En tenir més detalls, ja vos els farem arribar.
Elena Martín 3r F (PDC)

dimarts, 5 de novembre del 2013

Vaga 8 de novembre


Torna la vaga!
Vaga dia 8 de novembre
Avui, dia 5 de novembre, hi ha hagut una reunió de delegats per parlar de la vaga que tendrà lloc el pròxim divendres dia 8 de novembre. La causa de la vaga torna a ser el tema del TIL i la LOMCE. 
Cal recordar que aquest dia no es poden posar ni exàmens ni treballs.
Elena Martín 3rF (PDC)

dissabte, 2 de novembre del 2013

Halloween


Nit de Halloween
Un any més els carrers i les cases de Marratxí i també d'arreu de Mallorca es decoraren per celebrar la Nit de Halloween. Aquesta festa, que s'ha estès arreu del món, ja no estranya a ningú. Per als nins i nines és un moment més de l'any per celebrar qualque cosa. De fet, Halloween ha absorbit alguns dels costums que sempre s'havien celebrat dia 1, és a dir, el dia de Tots Sants.
Hem de reconèixer que el plantejament que ens ha arribat des dels països anglosaxons és molt més atractiu que la festa tradicional cristiana. A Mallorca es viu com una visita als cementeris per dur flors als familiars i amics desapareguts.

Redacció Espai de Reflexió

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?