Cercar en aquest blog

divendres, 29 de març del 2013

Hort març


Darreres novetats a l'hort
El passat dia 26 de març, a l'hort, vàrem recollir les lletugues que venguérem als professors a 1,50€ i arribàrem a recaptar 45,50€. I així podrem seguir sembrant. Pròximament collirem els borratxons.

Juan Bestard Mas
També vàrem construir la compostera per produir compost. La vàrem estrenar dimarts. Hi posàrem les fulles dolentes de les lletugues.

Arantxa Mas
Hem fet molta feina a l'hort i ara ja surt un poc tot l'esforç que feim. Per això, venem el que produïm per continuar subvencionant l'hort. Després collirem els borratxons i les patates.

Bernat Juan
Alumnes 4t DC

dimarts, 26 de març del 2013

Berenar


Berenar

Per a dimecres, dia 27 de març, tenim una berenada organitzada pel SEPC. Els preus seran els següents:

Trossos de coca: 1 €
Trossos de pizza: 1 €
Magdalenes: 0,50 €
Un tros + beguda: 1,50 €
 

Pintades


Pintades a l'exterior del centre
Alguns alumnes han manifestat darrerament el seu malestar per les pintades que es fan a l'exterior del centre, ja que troben que fa lleig i no és adequat com a manera de protestar. A l'altra banda del carrer, també n'hi ha i pareix que les han fetes les mateixes persones. De tota manera, les que corresponen a les parets del centre ja han estat eliminades.
Alumnes 4t DC

dilluns, 25 de març del 2013

Poesia


Dia Mundial de la Poesia
Aprofitant que dijous passat, dia 21 de març, era el Dia Mundial de la Poesia, alguns professors decidiren penjar poemes en el centre. Es proposà als alumnes que duguessin poemes de qualsevol autor o qualsevol època, els trancrivissin en un full en blanc o de color i els penjassin en un lloc visible de l'institut.
Al bar de l'IES Marratxí, durant aquests dies, hem pogut llegir fragments de poemes de Miquel Martí i Pol, Giuseppe Ungaretti, Joan Alcover o Miquel Costa i Llobera, entre d'altres.
Cerc el teu feliç rostre en el cel,
i els meus ulls en mi res més no vegin
quan també els voldrà cloure Déu...

El dolor de Giuseppe Ungaretti (traducció de Lluís Servera)

Alumnes 4t DC

dissabte, 23 de març del 2013

Vagues


Resum de les vagues de dia 13 i dia 20
Vaga de dia 13 de març
La incidència de la vaga entre el professorat del centre, comptant el torn d'horabaixa, va ser del 64,37%.
Entre l'alumnat amb dret a vaga, és a dir, de 3r d'ESO fins a 2n de batxillerat i FP, va tenir un seguiment del 93,86%. També hi faltà un 60% dels alumnes de 1r i 2n d'ESO. El seguiment al torn d'horabaixa va ser del cent per cent.
Vaga de dia 20 març
La incidència de la vaga entre el professorat del centre, comptant el torn d'horabaixa, va ser del 59,30%. Això suposa alguns punts manco que el seguiment de dia 13.
L'alumnat del dematí amb dret a vaga, és a dir, de 3r d’ESO fins a 2n de batxillerat i FP, va ser seguida en un 97,79% . Els alumnes de 1r i 2n d'ESO que no varen venir va ser d'un 68,25%. Els alumnes de l'horabaixa varen fer vaga tots.
Redacció Espai de Reflexió

dimarts, 19 de març del 2013

La tecnologia


Noves tecnologies
L'alumne Bernat J. (4t d'ESO) ens ha remès aquest escrit sobre la tecnologia. Hi fa unes reflexions interessants i encertades sobre el món actual.
Espai de Reflexió.
Sovint empram les noves tecnologies sense adonar-nos-en. La tecnologia de cada dia és més freqüent i actualment s'ha convertit en qualque cosa molt important. Mirau si és important que si tothom volgués viure a l'antiga, és a dir, com abans, actualment no podria sobreviure en el nostre món.
La tecnologia inclou des d'un xip molt diminut fins a la màquina més gran del món. De fet, les màquines més grans també inclouen microxips i un conjunt de peces molt petites per controlar-ne el funcionament.
Hem de dir que cada dia la tecnologia és més bona, més útil i està més ben construïda. Però és tan bona com sensible i també s'espenya molt ràpidament. Els televisors, per exemple, de cada dia són més bons, es veuen millor, són més fins i més fàcils de transportar.
Nosaltres adoptam la tecnologia a les nostres necessitats i la tecnologia avança tan ràpidament i millora tant que fins i tot quan compram qualque cosa nova en una botiga, ni els empleats saben com funciona. Per això nosaltres hem d'adaptar-nos a la tecnologia si volem viure com els altres i no quedar-nos enrere.
Les tecnologies són cares quan suposen una novetat, però quan treuen models nous i més bons, fins i tot baixen de preu.
Bernat Juan 4t DC

dilluns, 11 de març del 2013

Metro 2


Línia 2 del metro

A partir de dia 13 de març es posarà en funcionament la línia 2 del metro. Aquesta nova línia cobrirà totes les estacions entre la Intermodal i la de Marratxí i tendrà una freqüència de 20 minuts. Els trens procedents d'Inca i sa Pobla ja no s'aturaran a les estacions intermèdies entre Marratxí (es Figueral) i la Intermodal, amb la qual cosa guanyaran temps. Els usuaris que es desplacen entre Marratxí i Palma en tren són bastant nombrosos i tendran, a partir del mes de març, el seu propi metro.
-Intermodal (Plaça d'Espanya)
-Jacint Verdaguer
-Son Costa / Son Fortesa
-Son Fuster
-Verge de Lluc
-Es Pont d'Inca
-Es Pont d'Inca Nou
-Polígon de Marratxí (molt a prop de l'IES Marratxí)
-Marratxí (es figueral)

Redacció Espai de Reflexió

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?