Cercar en aquest blog

divendres, 25 de gener del 2013

Pa negre

Pa negre
Arran de la lectura d'un fragment de Pa negre d'Emili Teixidor del llibre text, concretament la visita que un fill i sa mare fan al pare i marit a la presó, vàrem programar la projecció de la pel·lícula i se'ns va proposar un treball per relacionar els personatges, com era l'escola en aquell moment, etc.

La pel·lícula és digirida per Agustí Villaronga. S'hi pot veure la cruesa dels anys de la postguerra a Catalunya. Després de veure el film els alumnes hem presentat uns comentaris ràpids.

-Pa negre és una història viscuda després de la Guerra Civil des de la perspectiva d'un nin. Tracta del fet que el pare del nin és roig i el maten pels seus ideals i per l'acusació d'un assassinat (Javi Fuster Mas)

-Volen matar el seu pare perquè va cometre un assassinat al principi de la pel·lícula i a mitjan pel·lícula es va amagar a les golfes perquè la Guàrdia Civil el cercava, però al final el varen trobar, el varen dur a la presó i el varen executar (Arnau Vadell Coll)

-Trob que Pa negre és una pel·lícula un poc violenta, però la veritat és que m'ha agradat. La tornaré a veure. (Juan Bestard Mas)

-Conta una història des del punt de vista d'un nin. Segons pareix, son pare va cometre un assassinat i per això el varen matar (Alejandro López)

-És una història de la postguerra. S'insinua que el pare del nin és un assassí i la Guàrdia Civil el va capturar i el varen matar (Iván González)

Alumnes 4t DC

dijous, 24 de gener del 2013

Tempestes

Temporada de tempestes!
Les tempestes ja són aquí i diuen que plourà deu dies dels trenta-un del mes. Tenim llamps, trons i aigua a voler i també bastant de fred. I això també és bo perquè les sembres creixeran. Aquí teniu algunes imatges de la pluja i el temporal a l'institut.
Juan Bestard 4t DC

dijous, 17 de gener del 2013

Sant Antoni alternatiu


Festa alternativa de Sant Antoni
Els alumnes de l'IES Marratxí no s'han volgut quedar sense la tradicional festa de Sant Antoni. Tot i que els professors no han organitzat res, els alumnes, a partir del segon pati fins al final de les classes, han celebrat la festa. Després de llegir el manifest s'han organitzat balls i hi ha hagut unes hores de diversió amb música de Sant Antoni i molta gent disfressada de dimonis. Aquí en teniu un petit resum en imatges:

Equip Espai de Reflexió Diver

dimecres, 16 de gener del 2013

Protesta

Protesta per la manca d'excursions i d'activitats!


Dijous dia 17 es vol dur a terme un acte de protesta a l'IES Marratxí per part dels alumnes. Els motius són pel tema que no es fan excursions ni activitats. De tota manera, es vol celebrar Sant Antoni amb les activitats següents:


-Pancarta (reivindicativa)

-Glosada

-Tocar instruments típics de Sant Antoni

-Ballar boleros

-Concurs de desfresses de dimonis.


S'ha demanat als alumnes de l'institut que hi participin i que no hi hagi escapades. Aquest acte es realitzarà a partir del segon pati i s'intentarà que ocupi les dues darreres hores. Com que l'acte no està autoritzat, hi haurà faltes d'assistència.



Cristina i Irene 4t DC

dimarts, 15 de gener del 2013

Sant Antoni


Sant Antoni

Sant Antoni ja és aquí, ja comencen els foguerons i les torrades, les revetles, els dimonis i les beneïdes... i els balls (boleros). Ara toca passar les nits de festa al voltant dels foguerons.

Gloses

Sant Antoni gloriós
vós que curau es mal de ventre,
en es meu poble n'hi ha
de dones que en tenen sempre.

Sant Antoni feia sopes
a vorera de la mar,
el dimoni hi va anar
i se les va menjar totes.

Sant Antoni i el dimoni
jugaven a trenta-un;
el dimoni va fer trenta
i Sant Antoni trenta-un.

Enguany no farem foguerons a l'institut, però no perdrem la tradició i ho farem així com puguem per celebrar-ho. Cadascú anirà als foguerons del seu poble i torraran i ballaran, no en mancaria d'altra.
 
Imatge d'arxiu de l'any passat

-Juan i Arantxa
-Julià
4t DC

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?