Cercar en aquest blog

dimecres, 29 de febrer del 2012

Manifestació dia 29 de febrer

En defensa de l'escola pública
29F
Hem vist alguns cartells dins el centre que ens avisen de la manifestació de dia 29 de febrer a la Plaça des Tub de Palma. La manifestació serà a les 12.00 hores, està organitzat pel SEPC i té com objectiu defensar l'escola pública.
Alumnes 3r PDC.

dilluns, 20 de febrer del 2012

Dia 29 de febrer

Dia 29 de febrer serà festa!
Després d'algunes setmanes d'incertesa, ens ha arribat la notícia que dimecres dia 29 serà festa. Aquesta festa s'afegirà a la de dia 1 de març (Dia de les Illes Balears) i a dia 2 (festa escolar unificada) que coincideixen amb dijous i divendres i el cap de setmana. D'aquesta manera, tendrem unes vacacions que no ens vendran malament per recuperar forces.
Alumnes 3r PDC

divendres, 17 de febrer del 2012

Enllaçats per la llengua

Enllaçats pel català
Darrerament hem vist que molts de professors i alumnes duen un llacet a favor de la nostra llengua. També se n'ha col·locat un de molt gros a l'exterior de l'IES Marratxí. Aquesta iniciativa va començar en altres centres de les Illes Balears i a poc a poc són moltes les persones que s'hi adherit i molts de centres que han fet visible el gran llaç de suport a la llengua catalana.
Aquestes iniciatives es fan per protestar contra la política lingüística dels nous governants que tenim actualment a la nostra comunitat.
De tota manera, hi ha opinions per a tots els gusts i ja s'han obert debats entre els alumnes on afloren problemes i actituds que abans pareixien superades.
Alumnes 3r PDC

dimarts, 7 de febrer del 2012

Paisatges nevats a Pòrtol


Neu a Pòrtol
 Divendres dia 3, a les 20.00 hores, va començar a nevar. Em vaig anar a jeure i al dematí següent la neu havia aferrat a tots els llocs possibles. Fins i tot el tendal de la piscina es va espenyar del pes de la neu i a la piscina es va formar un vidre de gel de 2 centímetres de gruix, però a les 12,45 hores quasi tot el que havia aferrat es va fondre fins que el diumenge inesperadament en va fer el doble, però no va durar tant perquè devers les 10.50 hores ja era tota fosa.
Juan Bestard Mas 3rG
Aquí teniu algunes imatges de la neu que vàrem veure a Pòrtol:
Ha estat una sort veure aquest espectacle de neu a Marratxí!

Neu a Son Macià


A Son Macià
Com ja sabeu, el passat cap de setmana, és a dir, els dies 4 i 5 de febrer va caure una bona nevada a molts indrets de Mallorca.
Bernat Juan de 3r de PDC ens conta la seva experiència des de Son Macià. Ens diu:
Va començar a nevar divendres, a les 20.30 hores del vespre, quan estava fent l'entrenament al camp de futbol. Al sendemà tot estava nevat, devora ca meva... Tothom va fer bolles de neu. Dia 5 de febrer encara n'hi havia més i tot era molt més bonic.
Bernat Juan de 3rF (PDC)

dilluns, 6 de febrer del 2012

Nevada espectacular a Marratxí

Neu, molta neu a Marratxí!
El passat cap de setmana, els dies 4 i 5 de febrer, va caure una bona nevada a Mallorca. A Marratxí tenguérem la sort que en va caure (i molta) tant dissabte com diumenge. En els pròxims dies els alumnes de PDC recollirem alguns testimonis interessants i publicarem les imatges de la neu que ens facin arribar.

Alumnes 3rPDC

dijous, 2 de febrer del 2012

El silenci

Reflexions entorn del silenci

El silenci és entès, en general, com el fet de no parlar, callar. En música, el silenci és la pausa, un breu interval. Però deixant de banda les definicions oficials, i aprofitant que la paraula “silenci” es diu moltíssimes de vegades dins els centres educatius, hem demanat als alumnes de 3r de PDC d’enguany com veuen el silenci. Evidentment, podien no dir res si s’ho estimaven més. Aquí teniu alguns dels comentaris que han aportat:

-Què és el silenci? El silenci no és res i ho és tot a la vegada. No faríem res sense el silenci, sense el silenci seria impossible dormir o descansar (Bernat 3rF).

-El silenci serveix per a moltes coses, per dormir, per descansar i per escoltar (Juan BM 3rG).

-Silenci? Ningú sap el que és, ja que sempre hi ha alguna cosa que fa renou. El silenci no s’escolta, se sent en un mateix (Irene Carrasco 3rF).

-Idò el silenci per a mi és una cosa que mai se sentirà, ja que sempre hi ha alguna cosa que impedeix el SILENCI (Natalia Hernández 3rF).

-Un temps breu de relaxament, on pots escoltar cadascun dels teus pensaments (Marina Caballero 3rF).

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?