Cercar en aquest blog

dimecres, 31 de març del 2010

Haití

Activitats solidàries per a Haití
Dimecres, dia 31 de març del 2010, farem unes activitats solidàries: hip-hop, futbet, un mercadet solidari (coques, begudes, llibres...) i per finalitzar una cursa fora de l'institut. Els alumnes que han volgut o han pogut col·laborar amb la seva donació ho han fet de bon grat. Els doblers recaptats es destinaran a Haití, amb UNICEF.
Núria Romaguera i Isa Ferrer

dissabte, 27 de març del 2010

Na Núria compleix desset anys!

Molts d’Anys Núria!
Dia 26 de març, la nostra companya, Núria Romaguera, va complir 17 anys. Na Núria ens va convidar a menjar galletes i a beure Coca-Cola. Vàrem riure un poc i xerràrem una estona sobre el nostre futur immediat. Na Luisa Maria va escriure a la pissarra un missatge per a la nostra amiga, que ara traslladam al blog de PDC. Els alumnes de 4t de PDC et desitjam un feliç aniversari. Molts d’Anys i molta de sort amb els desset anys!
MOLTS D'ANYS NÚRIA

dimarts, 23 de març del 2010

La primavera ja és aquí!

LA PRIMAVERA
 
Dia 21 de març del 2010 va començar la primavera. Ara els dies s'han allargat més, sobre les 18:30 encara fa claror i les nits són més curtes. Les temperatures pugen, no plou tant, fa més sol. I també a les tendes posen la nova col·lecció de primavera.
 Núria Romaguera i Isa Ferrer 4t PDC

dilluns, 15 de març del 2010

Excursió a Sóller

Museu i jardí botànic

Dia 28 de gener anàrem d'excursió a Sóller


L'excursió es dividia en dues parts: el museu i el jardí. La que em va agradar més va ser la del jardí, encara que fes fred, ja que era la més divertida. En el museu hi havia una senyora que ens va explicar un caramull de coses sobre els animals que havien viscut a les Illes Balears i per quin motius varen desaparèixer de les nostres contrades. En el jardí ens va donar unes fitxes que havíem d'emplenar mentre cercàvem les plantes. Entre les dues activitats ens deixaren temps lliure per berenar i fer una volta.
Natalia Ruíz 4tE (PDC)

Viatge d'estudis de 4t d'ESO

Els de 4t ESO a París!
Els alumnes de 4t d'ESO vàrem anar de viatge a París. A la majoria ens va agradar molt, vàrem visitar la Torre Eiffel, vàrem anar tot un dia a EuroDisney... Vàrem fer moltes fotografies, vàrem riure molt... Vàrem fer tantes coses que ara no me'n record, de totes... La meva opinió és que va estar molt bé i que em va agradar tot !

Núria Romaguera 4t ESO E (amb na Marina i en Nacho)

diumenge, 7 de març del 2010

Feis bonda i no tireu brutor!

Manteniu el centre net!
 
Cal mantenir el centre net i no veure, a cada hora, com algunes aules s'omplen de papers o trossets de pa, bosses de patates, clovelles de pipes o qualvesol altra cosa. Pensau que el centre disposa de papereres per mantenir una imatge del centre més civilitzada. A més a més, al bar de l'institut, també es queixen del fet que molts de pics aquest queda més brut que una soll. Per aquest motiu han penjat cartells en algunes aules i al bar com el que veis a la imatge
Procurau fer servir les papereres, que per això hi són!

dijous, 4 de març del 2010

Taller d'electricitat a Palma


Excursió Gran Hotel de Palma
Dia 25 de febrer vàrem sortir de l'institut per anar-nos de sortida al gran hotel de Palma. La sortida era per participar al taller d'electricitat. Vàrem partir a les 8:40 fins a les 12:24 i hi anàrem amb tren. Al taller vàrem fer diversos exercicis i experiments que tenien l'electricitat com a element d'estudi. Per cert, va ser bastant divertit, com es veu a la foto. Aprenguérem moltes coses com, per exemple, el que és un material conductor i el que no, els aïllants de l'electricitat...

 Hem de reconèixer que el taller va estar molt bé :)

David Soler i Marina Servan Cirer 3r DIVER

dimarts, 2 de març del 2010

Conèixer Cura i la figura de Ramon Llull

 Excursió a Cura
Conèixer Cura i la figura de Ramon Llull

Alumnes de 3r d’ESO de l’institut anàrem d’excursió, dia 23 de febrer,  al santuari de Nostra Senyora de Cura. Aquest santuari està situat al cim del puig de Randa, al terme d’Algaida. Segons pareix, corria l’any 1273 quan Ramon Llull hi degué edificar un ermitori, on va viure durant quatre mesos. Els primers indicis d’escoles lul·lianes daten de mitjan segle XV, quan el lul·lista Pere Joan Llobet s’establí a la muntanya de Randa. Durant la visita vàrem veure la cova de Ramon Llull, l’Aula de Gramàtica, els miradors, etc.

Així mateix, ens passaren una presentació en PowerPoint per conèixer el nostre personatge i ens parlaren de llegendes com “Sa mata escrita” (diuen que s’hi podien llegir paraules en àrab). Hem de dir que les vistes eren precioses, tot i que aquell dia feia un poc de boira quan hi arribàrem. Ens parlaren del Puig de ses Bruixes, un puig que es veu des de la cova de Ramon Llull. Al Puig de ses Bruixes, segons la tradició, en el segle XV, es col·locà dalt del puig una creu de llenya per espantar les bruixes que es dirigien d’Algaida a Llucmajor.
 
 Puig de ses Bruixes

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?