Cercar en aquest blog

dilluns, 30 de novembre del 2009

La brutor al pati de l'institut

Brutor al pati de l'institut




Brutícia al pati


Quantes papereres hi ha l'institut? Jo ho sé i tu? La majoria de la gent ni se n'adona, que existeixen les papereres! Després dels patis estan buides, en canvi, el terra està ben ple de brutícia. Les dones de la neteja no són esclaves, no tenen perquè arreplegar cada dia la brutícia nostra. És massa complicat demanar guardar els fems a les mans, caminar unes passes i tirar-ho tot a la paperera? Tant costa? Probablement si no tiràssim tanta porqueria, les netejadores estarien més preocupades a fer altres coses a l'institut que necessiten neteja com, per exemple, els vidres, que quan els mires no saps si és de dia o de nit.
No crec que la gent faci molt de cas d'aquest escrit, però és la meva obligació recordar que les dones de la neteja també tenen una vida social... Gràcies!

Si no tiràssim tanta porqueria, les netejadores estarien més preocupades a fer altres coses a l'institut que necessiten neteja
Agnès Escandell Matas 4t Diver


divendres, 27 de novembre del 2009

Excursió a Mondragó al gener

Ens n'anam a Mondragó


Els alumnes de diversificació hem de fer una una excursió a Mondragó separats.
Hi ha un problema, ja que els de diversificació de 3r d'ESO volíem anar junts a aquesta excursió, però l'hem de fer separats i en dies diferents.
A noltros ens agradaria anar amb 3rF i 3rG que som els de diversificació, però ens agradaria anar les dues classes senceres i no amb altres grups.
No és que no ens agradi anar amb ells, però preferim anar amb les nostres classes perquè ja ens coneixem tots un poc per damunt.


Tolo Oyaregui 3r Diver

dijous, 26 de novembre del 2009

El conyac de Voltaire

Comentaris sobre el llibre de Miquel Àngel Vidal El Conyac de Voltaire

Durant el primer trimestre del curs 2009-10 els alumnes de 4t de diversificació hem llegit l'obra de teatre de Miquel Àngel Vidal El conyac de Voltaire. Aquesta obra va guanyar el premi Teatre Principal de Textos Dramàtics 2004.

Comentaris:

Aquest llibre ens ha agradat bastant, ja que ens agraden més els llibres de teatre, és a dir, amb diàlegs. El personatge que ens ha agradat més ha estat na Maria, ha estat un personatge molt interessant. Les escenes d'en Carles, en Toni i en Mateu ens han agradat més perquè ens han deixat intrigades fins al final de l'obra.

Núria Romaguera i Luisa Mª Llobet 4t Diver


***

Me pareix que aquest llibre no és propi per llegir a l'escola, ja que durant tot el llibre diuen paraulotes i els personatges són racistes i violents. Si volem una educació millor, aquesta no és la millor manera.

Isabel Ferrer García 4t Diver


***
M'ha agradat es llibre, ha estat molt interessant i molt divertit. M'agrada més llegir llibres amb diàlegs. Crec que no m'he sentit identificada amb cap personatge.

Sandra Gomila 4t Diver

***

Aquest  llibre ha estat bé. Ens ha agradat molt perquè contenia unes escenes molt gracioses. El personatge que més ens ha agradat és na Maria, perquè era l'única dona i el seu paper era molt interessant perquè estava enmig dels dos homes.

Nacho Bejarano de Angulo, Natalia Ruiz Crego 4t Diver

***
M'agrada molt el personatge d'en Mateu perquè a part de ser un pobre desgraciat, no sap aturar de beure. El seu gep és molt graciós. Simplement, he de dir que m'ha agradat en especial aquest personatge.

Agnès Escandell Matas 4t diver



diumenge, 22 de novembre del 2009

Caos als passadissos!

Caos als passadissos! 
 

A cada hora, en el nostre institut, es forma un caos monumental en els passadissos.
Això passa perquè a cada hora ens canviam de classe  i perquè som molts d'alumnes a l'institut. Evidentment, perquè no es formàs aquest caos als passadissos hauríem d'estar tot el dia o una bona part del dia sempre a la mateixa classe.

Natalia Linares i Saniba Gbayoro 3rF

Els ordinadors de l'institut

Sobre els ordinadors de l'institut



Alguns ordinadors de l'institut estan romputs, van lents, tenen problemes amb els virus, el Mozilla, a vegades, no va ni amb rodes! El que demanam quasi tots els membres de l'institut és que ens posin ordinadors nous, més tecnològics... Ara seria el moment de comprar-los, ja que tots els ordinadors han baixat de preu. Ara seria l'hora! D'acord que qualcun estigui un poc espanyat,  però quan entram hi ha com a cinc o sis ordinadors avariats i no hi podem fer feina. Hem de fer feina entre dos. Pensam que tothom hauria de tenir el seu propi ordinador. I quan, a vegades, falten elements que formen part de l'ordinador, ens donen tota la culpa a noltros. Com veis, les coses empitjoren totes soles.

Marina Servan de 3r DIVER

dijous, 19 de novembre del 2009

Incidència del Dijous Bo

Dijous Bo i els alumnes de l'IES Marratxí


El Dijous Bo és una de les fires més importants d'Inca, un poble que es troba, més o manco, al centre de Mallorca.

Fer campana el dia del Dijous Bo

Avui, dia 19 de novembre, a l'institut de Marratxí hi ha hagut un esdeveniment previsible. Més de 50 al·lots botant les parets de l'institut per anar al Dijous Bo. Hi havia gent que ens donaven la raó per fer campana avui amb motiu d'aquesta fira a Inca.

Un esdeveniment anual previsible


També s'ha vist com alguns professors, que hi estaven en contra, tancaven els alumnes dins les classes com si estiguessin castigats, perquè no botassin les parets i barreres i anassin al Dijous Bo. Les classes han quedat amb la mitat dels alumnes. 

Els alumnes que sí vengueren a classe el Dijous Bo!


Cristian Rivera, Marc Pérez, Josep Serra de 3r de Diver

dimecres, 18 de novembre del 2009

Problemes higiènics al gimnàs

Problemes higiènics

Suposam que no som les úniques que creuen que els vestuaris no estan molt nets... Veritat? La veritat és que, gràcies a les nostres fonts, sabem que només renten la part d'enterra del vestuari amb productes de neteja per als vidres. No és mentida! Coneixem una persona que ha treballat a la neteja de l'institut. Ni  tan sols desinfecten quan normalment s'ha de desinfectar després de cada  classe en la qual el vestuari s'ha emprat! QUINA PORQUERIA!!!

Agnès Escandell Matas i Natalia Ruíz Crego 4t Diver

Assignatures pendents

PENDENTS 



Aquest és el darrer curs que els de 4rt de Diversificació són a l'insitut i, per això, si duim pendents convendria recuperar-les abans d'acabar i poder donar-nos el graduat.
En el nostre cas i el d'una amiga el problema que hi ha és que, a plàstica, per recuperar, s'han de fer una sèrie de activitats, però hi ha una altra manera que és aprovar el primer i el segon trimestre de plàstica de 4t d'ESO. Però és un doi perquè de totes formes s'ha de fer un examen el mes de maig. I les activitats que s'entreguen t'ajuden a pujar nota si estan bé. Però si tu estàs segur que podràs aprovar el primer i segon trimestre de 4t i no fas les activitats, però suspens l'examen amb els conceptes teòrics, al tercer trimestre et surt un 1.
Així que, sincerament, trobam que fer les activitats perquè després no comptin a les avaluacions i que només es tengui en compte l'examen és perdre el temps, perquè tanmateix fas les activitats, però en el bolletí et surt un 1 fins que fas l'examen. I encara després has d'esperar per saber si has aprovat o no l'examen.

Marina de San Segundo
Sandra Gomila
Isabel Ferrer
Nacho Bejarano
4tD/E de Diversificació

diumenge, 15 de novembre del 2009

Les classes de música

Música



Els alumnes de tercer F i G estam cansats del comportament d'alguns dels nostres companys amb la nova professora de música. La professora ens cau bé, però quan els companys fan renou és normal que s'alteri i ens posi amonestacions pel nostre comportament.  Alguns alumnes pensen que se'ls han posat amonestacions sense raó, però això s'hauria de discutir.
Encara que la nova professora ens cau molt bé, volem que torni el nostre professor de sempre, és a dir, en Corró. Segons pareix, està de baixa i volem que es recuperi tan aviat com sigui possible. 

Tolo i Marina de 3r de Diver

No a la delinqüència!

FER FRONT A LA CRISI , NO A LA DELINQUÈNCIA!

El passat dia 10 de novembre un conflicte va envair els passadissos de l'institut IES Marratxí. A l'àrea de diversificació, una professora que va deixar la bossa li varen robar la cartera amb els doblers. I encara no s'ha trobat el responsable! No és la primera vegada que al nostre centre desapareixen mòbils, carteres, llibres, reproductors d'MP3 i altres objectes. Ja és ben hora que qualcú es posi les piles i que no tornin a passar aquestes coses.


No és la primera vegada que al nostre centre desapareixen mòbils, carteres, llibres, reproductors d'MP3

RAQUEL I CÈLIA 3r Diver
             

dimarts, 10 de novembre del 2009

Dia 13 de novembre "Dia del Centre" i Dijous Bo

Divendres dia 13 i el dia del Dijous Bo

Aquest divendres, dia 13, no tenim escola, és el Dia del Centre. Dijous, dia 19, és Dijous Bo. Si l'institut sap que cada any és el mateix, és a dir, que ningú va escola, que quasi tothom agafa el tren i se'n va cap a Inca... doncs podrien haver fet una cosa: dia 13 que és festa, idò canviar-la per dia 19 i així segur que ningú no aniria escola. 

Web oficial del Dijous Bo:


Núria i Sandra 4t PDC

divendres, 6 de novembre del 2009

Vaga de trens dia 5 de novembre!

Ja n'hi ha prou, de vagues!




Dia 5 de novembre hi va haver vaga de trens. La gent es queixa molt, no només per la vaga de dia 5, sinó perquè duen molt de temps fent això i els ciutadans ens demanam per què? Per què tants de dies sense tren, amb vaga. No és culpa nostra, si no del Govern que no vol pagar més. I si la gent arriba més tard a la feina, a l'institut de Marratxí i a moltes parts on se suposa que han d'anar cada dematí... és el seu problema! A més, sempre informen un dia abans i ens haurien d'informar d'altres formes perquè la gent mai se n'arriba a assabentar. Els usuaris no llegeixen cada dia els diaris o miren Internet. Esperem que aquest problema s'arregli en poc temps.

Marina Servan 3r Diver.

La boira de dia 4 de novembre

Boira a l'entorn de l'institut




Boira Mallorquina

El passat dia 4 de novembre hi va haver una gran boira al municipi de Marratxí,
no sabem si a altres llocs n'hi havia tanta, però hi havia moments que es perdia la visibilitat a pocs metres de nosaltres... No va durar gaire, mitja horeta o quaranta-cinc minuts. La boira era una espècie de nigul que difuminava tot l'institut.

La boira era una especie de nigul que difuminava tot l'institut

Marc Pérez Riera, Josep Serra Martorell, Cristian Rivera Rodríguez  

dilluns, 2 de novembre del 2009

Galletes Halloween

Galletes Halloween




L'altre dia (27 d'octubre) a la classe de anglès vàrem intentar fer unes galletes per a Halloween. Al principi tot anava bé, però llavors, quan les vàrem ficar dins el forn, les galletes es varen juntar i va fer com una pasta... Vàrem tastar la pasta i era bona, però com que era molt calenta ens va caure un poc malament. Però divendres (dia 30), un dia abans de Halloween, a l'hora de anglès, vàrem dur menjar tots, vàrem fer una festa i les galletes varen sortir més bones.

Isa, Núria i Nacho de 4t PDC

Quin nucli històric de població de Marratxí t'agrada més?